söndag 31 maj 2015

Bakluckeloppis!

Idag hittar du mig på Bakluckeloppisen i Ljungsbro Folkets Park mellan kl 10-14. Vuxen- och barnkläder, Ginatricot, H&M, CRAFT, Vila, Polarn O. Pyret, Villervalla, Zara baby, Geggamoja, Newbie m.fl. Både till pojke och flicka, storlekarna 50-92.

Välkomna!

onsdag 20 maj 2015

Träningsbiten!?

Det har blivit en del träning på sistone. Under hela våren har det promenerats runt kanalen och mammaträningen på Friskis har jag besökt flitigt men nu vill jag lägga i en extra växel.

Jag har bl.a. provat ett Core-pass samt besökt gymmet några ggr. Det känns bra som tusan! Nu ska jag försöka få någon slags rutin på detta och öka frekvensen också.

Imorgon är det Blodomloppet här i Linköping och jag har bestämt mig för att springa 5km. Det har jag aldrig gjort. Aldrig. Jag ska springa riktigt sakta och jag ska ge mig fan på att INTE stanna. Idag sprang jag och Sara med småttingarna i vagnarna, och vi sprang 3km. Det har jag aldrig lyckats med, jag har för dåligt psyke men idag! Och det bästa av allt... När vi närmade oss 3km började det kännas lätt(!?). Så nu håller vi alls tummar och tår inför imorgon!





Bus med Emma

Förra veckan kom Emma och hennes familj hit och busade med oss. Även Dessi kom ut, på cykeln. DET är bra jobbat!


Efter allt bus däckade John nöjt i Olivias dagisvagn utomhus.


Föräldraledig

Att vara föräldraledig är bland det bästa som finns! Vilken lyx!


När mannen har varit utomlands...

Jag som inte använt parfym sedan John kom uppskattade den här presenten väldigt mycket. Somrig doft som passar mig perfekt!

onsdag 13 maj 2015

Alexia 1år

I fredags åkte R iväg för svensexa över helgen i Sthlm/Riga så jag och barnen var ensamma. I lördags hade Alexia 1-års kalas och vädret var strålande så vi passade på att promenera bort längs kanalen.





John attackerade Leia när han fick syn på hennes hårband så han fick låna ett eget av Alexia. Det dröjde länge innan han tog av sig det och jag kände mig riktigt stolt! Han var så fin! Efter att ha sett dokumentären om Bruce Jenner så har min värld förändrats till det bättre. Jag önskar inget annat för mina barn än att de ska få vara sig själva och bli accepterade för det.


På väg hem kom Wasa Lejon och Olivia fick för första gången se en båt i kanalen OCH en slussning. Mycket populärt!

En fredag på stan

I fredags hade vi en mysdag jag och barnen. Vi åt frukost i lugn och ro. Olivia ville ha morgonrock, som mamma. Prinsesskronan är en stor favorit också.


Sen shoppade vi loss på stan och busade i St: Larsparken.





Vid lunchtid mötte vi upp Dessi och pappa R för lunch inne på Gränden. Dessi var upprörd över servicen på lunchstället. Jag håller med henne!


Lyckligt lottad

Jag hoppas verkligen att det här är den delen av stan vi kommer fortsätta bo i i framtiden. Att ha det här runt husknuten är så fantastiskt!


Vår lillkille är verkligen en solstråle (för det mesta).



Det ser ut som något helt annat men det är mogen, skivad och sedan frusen banan som är mixad tillsammans med frusen mango och kakao. En skvätt vatten/grädde/mjölk är bra. Supergott och 0pp.


Brås på sin mamma. Läser tidningen samtidigt som hon äter mat. :-D





tisdag 12 maj 2015

Hur går det med Viktväktarna?

Jodå, det går så bra! Jag fortsätter att gå ner och jag väger nu i princip vad jag gjorde innan jag blev gravid med Olivia. Känns helt fantastiskt!

Förra veckans resultat:


Igår på gymmet med Dessi:


Nu är jag i färd med att dra ner på amningen också så nu när jag ska delamma blir jag av med 7pp/dag. Blir intressant att se hur det går! När jag slutar helt blir jag av med ytterligare 7pp/dag. Herregud...

Babyshower

Förra veckan var det äntligen dags för Veronicas försenade babyshower. Veckan innan hade vi babyshower för Karolina men bilderna ligger kvar på kameran, måste fixa det.

Eftersom att killarna redan kommit så fick de traditionella lekarna med att mäta magens omkrets, gissa datum m.m. stå åt sidan. Istället plockade jag fram några andra klassiska och några, för åtminstone mig, nya lekar.

Gissa bajset (chokladen) i blöjan: 



Provsmaka och gissa barnmaten:


Ordlekar på tid:


Och en stort fikabord!

torsdag 7 maj 2015

Våren är äntligen här!

Det cyklas mycket här hemma nu.



Och vi försöker vara ute mycket.



Och snälla grannar (som vi inte känner) har vi också. En bilbana kom de spontant över med och ett par veckor senare en picknickbänk för barn. Väldigt snällt!


På väg till mammaträningen. En uppdatering gällande Viktväktarna är på gång.

Mor & dottermatchning

Jag älskar tanken på att låta barnen ha matchande kläder. Jag älskar också tanken på att själv matcha Olivia. Lindex har släppt en kollektion som gör just detta möjligt. Denna klänning i orange är jättefin men passade inte min kroppsform tyvärr.


Till Olivias födelsedag hittade jag istället denna marinblåa klänning till mig själv på Lindex och denna vita klänning till Olivia på H&M och det blev minst lika fint!

tisdag 5 maj 2015

Teepee, tipi. Hur du nu vill stava.

Den här teepee:n hittade jag på Jollyroom. Jag är så sugen på att beställa en till Olivia men jag kan inte riiiktigt rättfärdiga det köpet. Den kostar 1359kr och är från Roommate.


måndag 4 maj 2015

Provkört Passat

I lördags var Olivia hos sin moster med familj ett par timmar medan vi provkörde bil. Tanken var att provköra Mercedes-Benz A180 som vi tidigare tittat på men efter en funderare så beslöt vi oss för att åka till Engströms för att kolla Volkswagen och Skoda. Vi fick ett prisförslag på en Volkswagen Passat och provkörde den. Efter det kände vi att vi inte behövde varken titta mer eller provköra mer. Så bra kändes det.

Passaten var enormt rymlig! Inga som helst problem med vagnen i baksätet och absolut inga problem att få plats med ett barn i passagerarsätet och ett barn i sätet bakom det. Stort plus! Minus för att isofix fram inte fanns som tillval. Den kändes mycket pigg och det var ingenting vi saknade. Körkänslan var otroligt bra och vi fick flashbacks från vår BMW 320 -08. Bra tecken.

Den dagen vi är redo att byta ut stora bilen så vet vi nu vad vi vill byta till.



Söndag med mys

Efter en lördag på resande fot, först med bilprovning och sedan en tripp till barnens farfar så var det skönt med en dag hemma. Vi fick besök på dagen och sedan tog vi en promenad till Berg. Robert hjälpte till att bygga pooltak medan mammorna och barnen fick umgås.

Tidigare har John kunnat använda Olivias sittdel när hon varit på förskolan och har varit för pigg för att vara nöjd i liggdelen men i övrigt har han (tills nu) använt sin liggdel. Men idag insåg vi att han var för pigg för att vara nöjd med att ligga i sin liggdel hela vår promenad så nu tog vi steget till att byta till sittdel även för honom. Så idag satt de båda i sittdel bredvid varandra för första gången. De njöt båda två och vid ett tillfälle tog till och med John Olivias hand. Det var så gulligt! Efter det ville inte Olivia släppa hans hand.



Redo för bikini

Snart är det dags att börja visa sig i bikini igen. Även om jag den här sommaren väger ca 25kg mindre än förra så kan jag knappast påstå att jag är redo. Kroppen är ju inte vad den brukade vara men jag accepterar det, och jobbar utifrån de förutsättningarna jag har. Jag tänker dock att förutsättningarna kanske kan förbättras. De delar som inte kan förbättras accepterar jag.

Jag hade nog uppskattat en snygg baddräkt som kunde hålla in sladdret på magen, typ som den turkosa nedan men helst i svart. Tyvärr är badkläder ofta av den sämre sorten. Alldeles för tunna i tyget, så pass att de blir genomskinliga efter ett par användningar. Jag skulle behöva hitta en som den nedan, men med klortåligt tyg.


Eller kanske en mer "klädd" bikini, kanske med lite högre midja i nederdelen. Det tidigare nämnda sladdret är jag inte van vid så trekantsbikinis med endast ett knutet snöre på höften är inte längre aktuellt känner jag.