tisdag 9 december 2014

-2,5kg!

Jag förstår ingenting. Min vägningsdag är fortfarande egentligen imorgon men nu första veckan med Viktväktarna har jag ju smygvägt mig varje dag för kontroll och nyfikenhet. Även idag.

I förrgår och ett par dagar innan det drack jag dåligt (som jag också vanligtvis gör) så jag tänkte att viktnedgången på -2,1kg kunde vara pga låg vätskenivå eller något. 
Igår drack jag massor och imorse visade vågen -2,5kg?!?! Helt otroligt! Jag som äter massor! Innebär detta att jag åt för lite innan eftersom att det inte hände ett skit på vågen? För motionera... Det har jag inte gjort en enda dag den här veckan.

Fortsätter det så här så ser jag extra mycket fram emot att få klä upp mig till jobbets julfest, julbordet, julafton och nyårsafton.


Progress

Men är det på riktigt eller!? 
-2,1kg sedan i onsdags. Håller tummarna för att det inte är en vätskeskillnad eller liknande.

måndag 8 december 2014

John rullar!

Att John är stadig vad gäller nacke och så är ingen nyhet, det har han varit från början.
Men nu är han "med" hela tiden. Han gurglar mycket och har senaste veckan börjat le till sin mammas och pappas stora förtjusning. Han har också starka ben och vill gärna stå och trampa när vi håller i honom. Vi har förstått ett par veckor att han troligtvis kan rulla men igår rullade han två ggr från mage till rygg. När vi byter blöja i soffan och han ligger på rygg har han varit nära flera ggr att rulla till mage.

Det går så fort! Herregud, vår lilla pojke! Eller jaa, lilla och lilla. Vid 2mån-kontrollen vägde han i princip lika mycket som sin flickkompis som då var 6mån. Hon vägde 7,3kg och han 7,1kg. Imponerande! :-D

söndag 7 december 2014

Fika-söndag

Idag har jag för första gången använt mig av en (!) VB = veckobonus-point. Jag ångrar mig redan. Alltså, de säger ju att man ska gå ner i vikt i alla fall, även om man äter upp all sin veckobonus (det är uträknat så) men eftersom jag inte litar på det här än så känns det så nervigt. 

Jag längtar till onsdag som är min vägningsdag! Jag vill ha ett kvitto för att Viktväktarna funkar även för mig så att jag kan sluta vara nervig och bara köra på. 

Idag blev det lite keso med lågkalori-hallonsylt samt två rostade Rasker-skivor med Bregott på till frukost, rester av potatisgratäng och fläskytterfilé till lunch, fruktsallad med en klick grädde, ett glas icke-funlight samt en lussekatt till fika och rotfruktsrårakor till kvällsmat. Det sistnämnda enligt ett VV-recept. Efter det hade jag fortfarande kvar av mina dagliga pro points så det blev en bit av resterna från gårdagens kladdkaka med lite grädde framför senaste avsnitten av "Two and a half men".


Nu är det läggdags och jag ser fram emot att smygväga mig imorgon.

lördag 6 december 2014

Här händer det grejer!

Som jag skrev sist hinner jag inte riktigt med att uppdatera bloggen med allt som händer. Instagram kommer före i prioriteringslistan. :-)

Gällande vikten...
Jag var väldigt frustrerad över att inget hände på vågen. Hallå!? Jag väger ju alldeles för mycket jämfört med vad jag borde. Det borde vara jättelätt för kilona att trilla av. Men icke.
Så hux flux sent i onsdags kväll fick jag för mig att jag skulle anmäla mig till Viktväktarna. Utan att tveka anmälde jag mig och vilken skillnad det är!

Sammanfattat... Du får äta vad du vill men du blir tilldelad ett visst antal points per dag och måste fördela dem rätt. Jag helammar och bör därför inte gå ner mer än 0,5kg i veckan. Detta på grund av gifterna man då kan släppa ur sig i mjölken. Jag blir då tilldelad extra points för att se till att jag inte sabbar amningen och inte går ner för fort. Normalt vad jag har kunnat läsa mig till är typ 26-30 points. Jag som har många kilon som ska bort och som ammar har blivit tilldelad 51 points per dag. Allt eftersom att jag går ner i vikt kommer de tilldelade pointsen att minska. Varje vecka har man också 49 extra points som man kan välja att spendera hur man vill under veckan. Dessa points måste man inte använda upp, till skillnad från de dagliga pointsen, men OM man gör det så är det uträknat så att man ändå ska gå ner i vikt. Jag kommer försöka låta bli att använda dem.

Idag har jag till frukost ätit grekisk yoghurt med hallon samt en kanelknäcke med Bregott, till lunch spagetti och köttfärssås (enligt VV-recept), till middag potatisgratäng med fläskytterfilé och till kvällsmål/efterrätt kladdkaka (enligt VV-recept) med grädde. TVÅ portioner av det sistnämnda till och med! Och då har jag precis uppnått mina points för dagen. Helt sjukt.

Jag litar inte på den här "metoden" än och därför väger jag mig varje dag för att jag är rädd att vikten ska skena iväg utan att jag märker det. Men än så länge verkar det toppen (-1,4kg sedan i onsdags),  hoppas inte det beror på olika nivåer av vatten i kroppen bara. Hur detta ska gå ihop med att försöka gå ner i vikt men samtidigt äta på det här sättet är ett under för mig. Det går ingen nöd på mig kan jag i alla fall konstatera och det är väldigt ovant det här. Att jag måste äta mina tilldelade points varje dag går emot allt jag lärt mig. Att jag kan äta vad som helst likaså. Jag som senaste tiden försökt undvika ex pasta och ris. Nu är det helt plötsligt godkänt igen. Konstigt...

Men jag tänker ge detta en chans. Visar det resultat på vågen så är detta helt klart det rätta sättet för mig med tanke på att det inte är radikalt på någon sätt. Invägningsdag för mig är onsdagar, spännande!

Min tanke är att jag ska köra stenhårt VV även under jul och nyår. Återstår att se ifall det "går". Jag har i alla fall hittat en tabell där julmaten finns samlad med points färdiguträknat så jag ska försöka använda mig utav den så får vi se hur det går. Jag är peppad som attan!