söndag 26 januari 2014

Min Instagram-vecka

Olivia är mkt för att klättra och här pekar hon på en teckning och säger tydligt "MIIIN MIIN", som i "jag har målat den här".

I måndags hade vi besök av två Linneor. Först var lilla Linnea här med Ramona och sen på e.m. kom stora Linnea med Jessica. Bill och Bull de där två små damerna.

Det är också ett sätt att se på det...

I helgen har vi varit i Sthlm och bl.a. myst med den här lille killen och hans mamma. Vi började helgen hos dem i Upplands Väsby på fredagen, fortsatte med ett besök hos Lollo & Bobby på Lidingö och sedan ett besök hos Ludde & Frida i Tullinge på lördagen. Avslutade lördagskvällen med middag på Svartengrens tillsammans med Helena, Gurra och hans flickvän samt Jonas.

Vårt otroligt mysiga rum på Scandic Grand Central i Sthlm. Vi är otroligt nöjda med våra två nätter där. Recension kommer.

Idag gjorde vi stan. Stor rea på NK, det var helt omöjligt att komma därifrån tomhänt. Barbour och Ralph Lauren till R, Vincent Shoes (135kr) till Olivia och Converse (350kr) till mig. Tygskor går alltid åt på sommaren för min del.

fredag 24 januari 2014

Nyårsafton 2013

Vi firade nyår med goda vänner, god mat, mys och bus. Olivia kan vara rätt intensiv medan Emma är betydligt lugnare. Men för Olivia var å andra sidan allt nytt, roligast var trappan upp till övervåningen.



Mellandagarna 2013

I mellandagarna blev det mycket mys för hela familjen. R hade lite långledigt medan jag och Olivia var lediga 20:e dec till 6:e jan. Vi njöt i fulla drag!

Våra mattor från Nylanders mattor hann komma.

Blixten gör att färgerna är alldeles för ljusa, de är i själva verket väldigt skarpa och starka.

Vi hann med några vändor ner på stan och var så nöjda med att vi nu KAN promenera ner till stan.

Vi hade också en del besök, bl.a. av Jesper och hans föräldrar. Mysigt!

Juldagen

Juldagen spenderade vi i skogen med Olivias farfar och gammelfarmor. Olivia var i himlen med god mat och allt annat som hör till.

Julafton 2013

Bättresent än aldrig. ;-)

Julafton firade vi hemma och Hillevi, E och O. Olivia var och ÄR mycket nöjd med kakfatet och servisen.

Av Marie och Magnus fick hon en jättefin stickad mössa med tillhörande kofta. Superfint!

När vi kom hem till oss på kvällen fick hon öppna julklapparna från oss. Bl.a. detta tält som var en riktig hit! Vi hade riktigt kul med tältet några dagar men efter ett par veckor var det old news så nu är det ihopplockat.

måndag 20 januari 2014

Nytt jobb!

Hej hopp, vad dagarna gick! De som är vänner med mig på Facebook och/eller följer mig på Instagram vet redan vad hemligheten var. Jag har fått ett nytt jobb!

Om exakt två veckor jobbar jag min första dag som Servicerådgivare/Kundmottagare på en bilfirma här i stan. Det är precis den typen av jobb som jag velat ha. Endast vardagar, endast dagtid och administrativt.

Min Michael Kors-väska som Carl köpte med sig till mig från USA kom lagom till beskedet om jobbet så vi kan väl hävda att det är min grattispresent till mig själv.

En grej jag också alltid velat göra är att sätta in extensions. Jag sa "den dagen jag har ett torrt arbete ska jag prova löshår". Så nu är håret beställt och det ska sättas in om 1,5 vecka.

onsdag 15 januari 2014

Hemligheter...

Just nu sitter jag på riktigt roliga nyheter MEN jag kan inte dela med mig utav dem riktigt än. På fredag kommer jag att berätta vad det är. :-) Wiho!

torsdag 9 januari 2014

Bilder från kameran

Innan vi flyttade hann Nenneforsarna komma på besök. Olivia trivdes i Carls famn.

Olivia gillar alla telefoner och särskilt fotofunktionen, så för att underhålla henne ibland passar det perfekt att fota sig själva.

En dag försökte jag ha en liten fotosession med henne. Det började bra...


Men det tar bara några sekunder så är det tråkigt och hon är på jakt efter nästa rush.


Kolla posen! Som värsta kaxiga modellen. Höften.... :-D

En av Olivias favvisar. Hennes mormors hund Sigge, som hon själv kallar Didi.

Mormor och Olivia kollar på bilder och videosnuttar i mormors telefon.


Mitt i allt flyttkaos fick det bli en biltur innan läggdags med mammas fårskinnstofflor.

onsdag 8 januari 2014

Julkort 2013

Bilderna till årets julkort fotades av dessisfoto och själva julkortet blev jättebra! Beställde det via Crimson.se och dem kan jag verkligen rekommendera.


Broody

De här två fina bilderna hittade jag en tid tillbaka och jag tycker de är så fina! Mamman har gett sin tillåtelse till att jag publicerar dem.

Mössan, kläderna, åkpåsen... Jag vet inte, det ser bara så oerhört gulligt ut! 

Och på den här bilden... ÄLSKAR mössan och koftan. Så himla fina!

Jag kan inte låta bli att känna mig oerhört sugen på ett syskon till Olivia. Jag kan ena sekunden vara SÅ sugen och andra sekunden kan jag känna att nä, det är så mysigt med bara Olivia just nu.

Igår natt hade vi en tuff natt. Olivia sover annars hela nätterna, hon somnar ca kl 20 och sover till ca kl 6 men den dagen hade vi uppmärksammat att magen inte riktigt fungerade som den skulle. Mitt i natten runt kl 2 vaknade hon och fick komma över i vår säng. Då brukar hon somna om direkt, men icke. Hon låg och snurrade runt och gnällde i över två timmar. Vi fattade ingenting och ville bara få henne att somna om. Till slut gav vi henne vatten men hon blev bara sur över att det inte var välling. När vi sen gav henne välling blev hon nöjd och somnade direkt om efter att hon druckit upp.

På förskolan dagen efter hade hon också varit ledsen på förmiddagen men sen på e.m. var hon glad igen när hon hade fått ur sig allt. Hon var glad medan jag och R knappt hade sovit och var riktigt trötta första arbetsdagen efter nyår. :-)

söndag 5 januari 2014

Shopping innan jul

Någon vecka innan jul begav vi oss ner till stan för att ordna de allra sista julklapparna. Olivia var redo med sin nya body från The Brand.

Efter en fika med mina föräldrar och shopping blev det lunch med syrran och hennes E på Matkällaren. Deras räksmörgås är gudomlig.

Medan vi fick en lång vuxenstund sov Olivia så sött i vagnen.
På tal om vagnen så är jag lite sugen på något nytt men jag vet inte vad, eller hur. Ska jag sälja vagnen nu och inte ersätta den eftersom vi har en resevagn, ska jag sälja den och köpa något helt annat (typ Kronan Duo S), sälja den och köpa en sån där enkelvagn som går att göra till dubbelvagn den dagen vi kanske får ett syskon... Samtidigt älskar jag vår vagn, det är underbar. Jag är bara sugen på något annat. Kanske ska sluta fundera på det i stället och låta framtiden utvisa vad som känns bäst. Det är ju inte lösningen på världshungern vi pratar om precis (I wish). :-)

lördag 4 januari 2014

Yellow Fellow

Helgen innan jul var vi på den nya restaurangen Yellow Fellow här i stan. Inredningen var väldigt imponerande men jag önskar att jag kunde säga detsamma om maten. Den var OK, men inte mer än så.

Vi hade dock ett mycket trevligt sällskap och några drinkar senare tog vi ytterligare några drinkar på en av sportbarerna. Olivia sov hos mormor så jag och Robert hade ingen tid att passa och fick sovmorgon dagen efter. Riktigt härligt med en lugn helkväll. Tror inte vi var hemma fören runt kl 03. Det var länge sedan! :-D

Bus och mys

Passar på att busa på pappas jobb medan vi väntar på att han ska bli klar.

Min man lagar den godaste maten jag någonsin ätit. Jag har sådan tur!

Eskimån




Medan Olivia duschade med Dessi en kväll fick jag en stund med senaste Mama och en kopp té. Detta är ett par veckor sedan och jag har fortfarande inte hunnit läsa klart den. :-)

På BVC för den 2 månader försenade 1,5-års kontrollen. Allt såg bra ut och hon följde sin kurva. Låg helt i linje med utveckligen också, till och med något före.

Jullovslunch med jobbet.

Våra nya hoods.

Jag och Olivia har haft långledigt och mys framför julkonserter blev det ett par.

 Även pappa R har varit ledig en del. Till och med så pass att lilla fröken numera säger pappa som aldrig förr. Tidigare har hon sagt det väldigt sällan men använder sig av ordet mamma betyyyydligt oftare.