måndag 30 september 2013

Jag lever!

Jäklar i havet vad länge sen det var som jag uppdaterade!

Nu när jag jobbar och Olivia är slut efter förskolan om kvällarna så försvinner dagarna i rasande fart. Vi håller fortfarande på och försöker sälja huset med turer hit och dit, Robert har ju nytt jobb som tar mkt energi, jag har blivit admin i en stor köp- och säljgrupp för Bugaboo på Facebook och därimellan ska man försöka ha ett socialt liv också.


En dag i veckan är Olivia med mormor när jag jobbar och en av dessa dagar fick jag denna bild mms:ad till mig med texten "Barnen sover". Hur söt får man vara!

Jag uppdaterar bättre på Instagram så följ mig gärna där. Jag accepterar dock endast familj, vänner och bekanta.

tisdag 17 september 2013

Barnrumsinspiration

Ett lektält tror jag att Olivia skulle vilja ha i julklapp, hon älskar att gå och gömma mig bakom skynken och under täcken. Det här tycker jag är jättefint, det finns på Lekmer.se och kostar 179kr.

Det här mjukis-rådjuret att hänga på väggen är supergulligt tycker jag. Jag är grymt sugen på att köpa det i julklapp till Olivia. Från H&M och kostar 199kr.

måndag 16 september 2013

Min senaste inredningsinspiration:

Älskar den här sängen med vita pallen!

Flera av bilderna är från Tilda Bjärsmyrs hem. Hon har det så fint! Den här bilden är från deras dotters rum, tycker det ser så mysigt ut med ljusslingan.

Älskar tofsen på sidan av sängen!

Ett enkelt sätt att förnya en byrå/garderobsdörr. Byt knoppar.

Vit och svart bas med något som bryter.

Gillar det här bordet från IKEA.

En sänghimmel önskar sig Olivia i julklapp.

Och den här sängen önskar vi oss!

Och om vi framöver anser att vi inte har råd så kan ju alltid den här lösningen fungera så länge.

 Kul ide inför jul! Genomskinlig vas med julgranskulor i.

Någon som vet var man kan hitta den här världskartan?

Och den här affischen?

I en helt annan värld...

Kim Kardashian som blondin? Inte min kopp té.

Har inte hunnit se alla avsnitt av Svenska Hollywoodfruar" men gillade Siv Cotton i första avsnittet i alla fall. Tycker också att hon har en riktigt fin hårfärg.

Även supermodellen Doutzen Kroes kör Babyzen Yoyo. Och lyckas dessutom få plats i den!

Den som är många miljoner över kan köpa Celine Dions hus:




lördag 14 september 2013

Huset: Före- och efter

Hallen före:

Hallen efter:
Hallen var bland det allra första vi satte tänderna i. Det var så otroligt mörk.

Övre hallen före:

Övre hallen efter:

Köket före:

Köket efter:
I köket har vi inte gjort mer än att inrett annorlunda, men se vilken skillnad det kan göra.

Vårt sovrum innan:

Vårt sovrum efter:

Badrummet före:

Badrummet efter:
Här har vi endast målat väven vit, annars är det bara lite "piff" som är skillnaden. Men ändå!

Olivias rum före:

Olivias rum efter:
Hade vi valt att bo kvar hade Olivias rum varit nästa projekt. Jag har så mycket idéer och önskemål, men de får jag väl förverkliga vid nästa boende i stället.

Kontoret före:

Kontoret efter:
Kontoret har vi inte gjort något med alls förutom att vi inrett annorlunda. Det gjorde jättestor skillnad ser jag nu när jag jämför bilderna.

Long time no see

Här har vardagen kommit igång på riktigt. Olivia har nu gått på förskolan i ungefär en månad och nu börjar det beryktade bakslaget visa sig. När jag lämnade henne i onsdags och torsdags blev hon lite ledsen, men det gick fort över när hennes fröknar frågade om hon ville vinka hejdå till mamma i "vink-fönstret". Det brukade vi göra under inskolningen.

Vår vardag är väldigt inrutad nu. Jag och Olivia får några timmar tillsammans på morgonen innan jag lämnar på förskolan alternativt hos mormor, sen hämtar jag henne efter jobbet och då åker vi och hämtar pappa R. Kanske hinner vi med något ärende, men annars är det bara att åka hemåt, försöka hålla henne vaken och sedan köra vardagsracet fram till hennes läggtid. Därefter kanske vi får 2-3h tillsammans och då ska man också hinna med allt det där man måste göra. Helgerna är underbara!

Sist jag skrev något så hade vi precis städat inför en extravisning på huset. Det blev inget av det, men nu har vi förhoppningsvis nått en lösning. Det är en familj som vill ha vårt hus, men de behöver sälja sin lägenhet. Vi gillar deras lägenhet så det verkar som att det blir ett byte. Inget är dock skrivet så det återstår att se ifall det blir av, men vi håller tummarna för att vi kan skriva kontrakt nästa vecka.


torsdag 5 september 2013

Fy!

Nu är huset färdigstädat inför morgondagens extravisning och dagen till ära så kommer jag knappt få sova.

tisdag 3 september 2013

Kunglig bebis IGEN

SÅ roligt!!! Läste någonstans att Victoria också är gravid och väntas göra det officiellt snart. Vad roligt för Madde och Chris!

måndag 2 september 2013

Spännande tjej

Olivia är en spännande liten person. Hon slukar livet och är så nyfiken. Hon är inne i en intressant fas nu där hon överraskar oss med minst en ny grej varje dag. "Jag vill ha det!" Det ni, det sa hon till R i helgen när det var något i kylen som såg gott ut.

Men för att orka hålla igång behöver man sin skönhetssömn också. Det här var morgonen efter bilden ovan. Olivia ville verkligen inte vakna så jag hann både göra i ordning mig och äta frukost innan hon vaknade. Riktigt lyxigt!

Hämtning/Lämning

Nu har Olivia gått på förskolan i två veckor. Hon gick dock endast 3 dagar första veckan och två andra, men men. Hon är väldigt trött efteråt i alla fall. Jag vänjer mig fortfarande vid det faktum att det går åt minst ett ombyte varje dag och hon är aldrig ren när jag hämtar henne men hon trivs och det är huvudsaken!

Något jag också vänjer mig vid är att behöva gå från jobbet i tid. Ibland kan man dock inte styra över tiden när det är dags för hämtning på förskolan. Det fick jag erfara förra veckan när jag fick vänta 10min på den här:

Trädgårdsföreningen

I tisdags när jag var ledig besökte Olivia och jag Trädgårdsföreningen. Hon älskade gungan...

... men mest ville hon gunga den själv.

Inredningssugen

När vi nu står inför att (förhoppningsvis) byta boende blir jag alltid lika inredningssugen. Nu kommer vi behöva hålla hårt i slantarna men spana, drömma och önska kan man alltid göra.

Drömmen om en walk-in finns fortfarande kvar, men just på denna bild är det taklampan jag fastnat för.

Det här vita romantiska stuket hoppas jag på att kunna få in. Gärna med lite puderrosa detaljer.

En ordentlig fåtölj vore trevligt i vardagsrummet för att sedan kunna använda den i nästa barns bebisrum, om vi nu kan få fler barn. Det vet man aldrig.

Sen är jag inne på lite industrikänsla också. Den här lampan...

Stadsfesten

Förra fredagen packade vi våra väskor för en helg i stan. 

På fredagskvällen var Olivia med sin moster medan vi var på kräftskiva och på lördagen gjorde vi stan. Vi njöt av vädret, strosade, träffade på vänner och bekanta som vi annars inte träffar särskilt ofta, hängde i öltält, såg på Robin Stjernberg m.m.
På kvällen gick vi till Olivias moster med kille och tittade på The Great Gatsby. Jag älskade den! Underbara kläder, vacker musik och imponerande teknik. På natten promenerade vi "hem", så skönt att kunna göra det. Då insåg vi hur mkt vi saknar stan.

Morgonen efter bjöd Olivia på "té" från sin rosa servis som hon har hos mormor.