söndag 30 september 2012

LCHF Rabarberpaj med vaniljsås

Ingredienser:

Smuldeg:
100 g smör (rumstempererat)
3 dl mandelmjöl
0,25 - 0,5 dl Sukrin+
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl Fibrex

Fyllning:
400 g rabarber
0,5 - 1 dl Sukrin+
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
1 tsk kanel

Vaniljsås:
1 dl grädde
0,5 dl kesella/kvarg
3 msk Sukrin Melis
0,5 tsk vaniljpulver eller vaniljessens

Gör så här
Blanda alla smuldegsingredienser väl i en bunke.
Skala rabarberna och skär i 1 cm stora tärningar.
Koka rabarberbitarna i en kastrull med vattnet, sukrinet, vaniljpulvret och kanelen tills rabarberbitarna är mjuka.
Lägg rabarberfyllningen i en ungsform och smula sedan över smuldegen i ett jämt lager. Ställ in i ungen i 10-15 minuter på 200 grader.
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen och låt den sedan stå kylt i 10 minuter innan servering.
Dekorera gärna med en kvist mynta eller citronmeliss

Jag hade inte Sukrin+ så körde i princip dubbelt upp med Canderell i stället eftersom Sukrin+ ska vara så effektivt. Fick bli äpplen i stället för rabarber också vilket inte alls är särskilt bra, men med ett äppelträd i trädgården som bidrar med otroligt mycket äpplen så fick det bli så.

Nu återstår det att se ifall det är lika gott som det doftar. :-)

Instagram

Då har jag nu också gått med i Instagram. Vet inte riktigt vad jag ska ha det till ännu, eftersom jag redan uppdaterar bloggen så enkelt men aja.

Sömntutan igår fick vara först ut.

Partypooper

Vi kämpade på med att försöka få i lillsnörpan ersättning igår men det blev ändå 1-0 till Olivia i slutändan. BVC rekommenderade att prova flaska med ersättning när hon var riktigt hungrig men hon bara skrek och skrek, vägrade ta flaskan. Jag gömde mig en bra stund och försökte låta R sköta det men nope! Trots att hon var hungrig vägrade hon, till slut somnade hon i stället.

Det var en riktig energitömning både för henne och mig, så i stället för att gå på den planerade 25-års festen hos grannen så fick pappa R gå själv. Hon var redo att sova tidigt så vi myste vi två och efter hon somnat fick jag lite egentid med Kardashians och ytlig modeblogg-läsning.

Pretty locks

Efter att ha tittat på ett par olika youtube-tutorials igår kväll lyckades jag till slut få till åtminstone ett par godkända lockar med min nya smala plattång. Men det är ju svårt att få till det riktigt snyggt alltså.

Ni får blunda för mina fula badrumsväggar, men annars om vi håller oss till håret så älskar jag mitt ljusa hår och slingorna när jag har så här fina lockar. Hur ofta har man tid med detta dock? Oftast är det enklast att bara platta till det. Snabbt och lätt!

lördag 29 september 2012

Katrins header

Jag gillar Katrins nya header!

Vintage-Frida 2

2004

2004/2005

2005

Det var skillnad det! Men det är också dumt att eftersträva ett utseende man hade som tonåring. Det är inte realistiskt. Se tillbaka och minnas kan man däremot absolut göra!

Fejk-invägning

Kunde inte hålla mig utan ställde mig på vågen i fredags morse. Ska ju egentligen väga mig på måndagar, men vet ni? Den visade -1,6kg sedan i måndags. Wiho! Hoppas bara den visar det, eller mindre nu på måndag också.
Promenaderna har inte blivit av, jag som var så pepp. Men imorgon ska vi ut, banne mig! Kilona SKA rasa! Jag vill inte se ut som Natacha Peyre (vilket jag aldrig kommer kunna heller), även om hon är snygg på sitt sätt, men oj vad lycklig jag kommer bli för varje kilo. :-)


Blond vs. brun?

Hmmm... Genom åren har jag ändrat hårfärg många ggr. Oftast blir jag sugen på mörkt hår framåt hösten och ljust hår framåt våren, så som i princip alla tjejer. Nu är jag där igen. 

Båda har sina för- och nackdelar men... Det här ljusa jag har nu sliter mer på håret och i det mörka ser man utväxten snabbare. Jag vet inte hur jag ska göra, men är sugen på riktigt mörkt, som på bilden från 2007. Bilden från 2008 var också snyggt, med de lite ljusa inslagen men det är det riktigt mörka jag suktar efter. HELST av allt skulle jag vilja ha riktigt långt också, alltså extensions. I mitt jobb är det omöjligt, men nu kommer jag ju inte jobba på nästan ett år till.

Nu:

2008:

2007:

Den här längden skulle jag vilja ha:

Önska mig i julklapp kanske, eller 25-årspresent?

Dagens frukost (och sällskap)

Rysk fil, hallon, lite sötningsmedel och kanel. Slank även ner två skivor Lönneberga-skinka med lite Philadelphiaost på. Och snart kommer R hem från jobbet, då är det helg på riktigt!

Fredagskväll på stan

Efter BVC köpte vi med oss varsin kebabsallad till Olivias gammelfarmor (3v gammal bild), och därefter åkte vi till Olivias mormor och morfar Ove för att göra i ordning oss. Morfar Ove och pappa R skulle på middag med deras herrloge medan jag, Olivia och hennes ena moster med vän skulle äta middag ute på annat håll.
Det blev Hotellet. Helt OK, men nja. Min man hade kunnat laga samma mat bättre och han är inte kock. Några glas vitt Fre var dock väldigt gott! Olivia var lite gnällig, antagligen efter sprutorna, men somnade innan maten kom. Hon låg i min famn till en början men fick sedan bädda ner sig med fleece-filten i sin vagn.

Det var för övrigt riktigt kallt när vi skulle gå vidare hem till syrran. Vinterjacka, vantar och mössa nästa, tack! Och definitivt dags att dra fram åkpåsen till Olivia! Hann bara baxa upp vagnen uppför alla trapporna så ringde R och sa att de var redo att bli hämtade. Typiskt. :-)

Lång fredag

Igår blev det... inget bloggande. Det hände så mkt så jag hann aldrig.

Först kom R hem med en bil vi ska få provköra i helgen, sen var det möte här hemma med en bergvärmefirma, sen babysim. Som gick jättebra precis som vanligt, förutom att pappa R höll på att dränka Olivia. Okej, nu överdriver jag lite. ;-) Sen fick vi skynda oss bort till BVC som ligger i samma område för lillstumpans 5-månaders koll. Hon väger nu 7090g och dagen till "ära" fick hon två sprutor igen. Sa ingenting vid sticken men sen när sköterskan tryckte in vätskan skrek hon som en stucken gris. Det gick över fort som tur var och detta tillfälle lyckades jag även titta på och vara helt med. Stolt över mig själv faktiskt. :-)

torsdag 27 september 2012

Hösten är mysig

Hur mysigt ser inte det här ut? Pyjamas till mig och lurviga baby-UGGS till Olivia. Båda från H&M.

Fyndat BIG time

Imorse ringde Ferial och sa att hon fått höra att Barnens Hus i Norrköping ska stänga. Så jag googlade lite fort och såg att det var sant, och att de ska ha öppet september ut. Så efter att vi gjort i ordning oss här hemma packade jag in mig själv och Olivia i bilen, och plockade upp Ferial på vägen.

Det var väldigt utplockat. I princip inget på väggarna, alla vagnar var slut och i princip alla bilstolar också. Det fanns en del Britax babyskydd som det var 50% på men Olivia ska ju snart börja använda nästa stol så.
Allt som var kvar var det i princip 70% på. Varor som borde ha kostat mig ca 1700-1800kr kostade efter alla rabatterna 510kr.

Höst/vår-jacka för 69kr, amningsbh (ord.pris 479kr) för 144kr, strumpbyxor för 27kr/st, body+leggings i 100% ull för 90kr, regnskydd med myggnät till vagnen 90kr (HATAR det som
medföljer Bugaboo Cameleon) och så fick det även bli två dörrstopp, strumpor och amningsinlägg.
Jag är helnöjd!!

Och dagen "till ära" fick Olivia ha sin fina PoP-body hon fått av Ferial och jeans (!). Jag har alltid varit anti jeans på bebisar då jag tycker att de ska få vara bebisar med mjukiskläder och de har gott om tid sen att ha jeans på sig, men nu ärvde hon ett par jeans i den strl hon har nu så var ju tvungen att prova. Pappa R gillade dem inte. :-)

Dagens frukost

Jag är så lat så jag väljer oftast den frukost som går snabbast att fixa. Jag vill nämligen också hinna äta upp den innan lilla fröken tröttnar och vill göra något annat.

Idag fick det bli den turkiska yoghurten med hallon, lite sötningsmedel och hackade hasselnötter. Det står jag mig bra på! Men igår läste jag att rysk yoghurt var ännu bättre så det provar vi vid nästa Ica-besök.

Flaskvägraren

Vår lilla flaskvägrare här hemma har fått leka med flaskan och vi har då vatten i. Nu tar hon flaskan lite men biter mest på den så vet inte om hon får i sig något, men det går åt rätt håll i alla fall.

Gårdagens

Gårdagens middag intogs hos min syster medan pappa R var och tränade innebandy. Hon bjöd på stekt lax, ångad broccoli och keso. Måste äta lax oftare! Det är ju så gott!

Olivia fick gröt till middag i vanlig ordning men bilden är från kvällen innan här hemma.

onsdag 26 september 2012

Vem är jag?

Listor kan vara roliga tycker jag, OM det är "roliga" frågor. Random frågor så som "hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?" är ju riktigt boring. Hittade en lista på Josefins blogg.


Du heter? Frida Lovisa Dorotéa (och ett efternamn).
Smeknamn? Inget faktiskt.
Beroende av? Tills jag började med LCHF, socker.
Favoritmärke/n? Tröttnar fort på kläder m.m. så H&M och Ginatricot är mest ekonomiskt.
Vad får du oftast komplimanger för? Mina skor eller mitt hår. Jag älskar lite speciella skor och håret har jag Ferial att tacka för.
Familj? Min man R och vår dotter Olivia (-12). Och en mycket stor familj i övrigt.
Kör? BMW 320d
3 färger i höst? Svart, vinrött och cerise.
Sprit, cider, vin eller öl? Jag är inte mkt för alkohol, men tycker det är trevligt att kunna ta ett glas. Då gärna cider. Gillar inte öl och har hittills inte hittat något vin, varken rött eller vitt, som jag gillar.
Hatar? Att vara ensam hemma. 
Brukar du komma i tid? JAG brukar alltid vara i tid, men min man gör oss väldigt ofta sena.
När mår du bra? När jag får vara hemma och mysa med min familj eller våra nära vänner.
Vad längtar du tillbaks till? Vår gamla lägenhet ibland. Den var SÅ fin, och billig, men med de grannarna...
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har hellre få nära vänner än många ytliga bekantskaper.
Hur gammal är du? Snart 25år.
Barn? (fler?) Olivia är nu fem månader och jag skulle jättegärna vilja ha ett barn till. R vill ha två till. Likväl som jag skulle kunna tänka mig fler NU så skulle jag lika gärna kunna tänka mig att vänta med nästa tills Olivia börjar förskoleklass.
Är du bra på att laga mat? Nej. Får jag vara ifred och läser ett recept så är det lugnt, men nej. Den biten sköter R helt och hållet än så länge. Han älskar att laga mat och jag är inte intresserad.
Intressen? Just nu är ju mitt allra största intresse Olivia såklart. Men annars älskar jag mode (som typ alla andra tjejer)!
Det visste ni inte om mig? Att jag som tidig tonåring faktiskt blev inbjuden till (och var på) ett möte med Up! Models i Stockholm som vid tillfället även representerade ex. Carolina Gynning.

Dagens LCHF-lunch

Gårdagens rester: Kokad broccoli i grädde med kryddig strimlad kyckling. Jättegott! Men min man tror visst att jag äter som en häst. Före och efter:

Vintage-Frida

Lite inspiration till mig själv. Shit, när man tittar tillbaka alltså. Den första bilden är från min systers bröllop sommaren -08 och jag minns att jag var så medveten om att inte trycka armen mot kroppen, för då skulle den se tjock ut på bild sen.

Den här bilden togs samma kväll som jag träffade R. Hösten -08.
Jag minns att jag kände mig skitsnygg, med all rätt! Undrar fortfarande var det linnet tog vägen?

Den här bilden togs på en trance-kryssning i början av -09.

Tänk att man sett ut sådär och ÄNDÅ tyckte jag då att jag var "tjock". Jag såg bara det dåliga och tyckte "det här, och det här och det här hade kunnat se bättre ut/vara smalare". Samtidigt som att jag i vissa situationer kunde tycka att jag var riktigt läcker och smal. Är man någonsin nöjd, tro?

Jag SKA vara glad när jag gått ner mina första 10kg. Sedan ska jag vara ÖVERLYCKLIG när jag gått ner 10kg till. Förhoppningsvis är det veckan innan julafton. Det återstår att se... :-)

Dagens frukost

Efter x antal uppvaknanden tyckte Olivia att det var morgon runt kl 9.

Till frukost blev det samma som i måndags: två skivade ägg med lite salt på och en stor kopp té med lite sötningsmedel och en skvätt mjölk. Förvånansvärt mättande!

tisdag 25 september 2012

Yes, Missoni!

Igår kl 18,00 var jag en av dem som försökte shoppa ur Lindex Missoni-kollektion på nätet, men självklart kraschade sidan efter fem minuter. Då blev det ett kösystem, och från att ha plats (typ) 970, hade jag helt plötsligt plats (typ) 3902. Då blev jag förbannad och sket i det.

Det gjordes ytterligare ett släpp på nätet när kl slog 00, men så länge orkar inte jag vara vaken. Sen släpptes det i butikerna idag kl 10. Jag tänkte dock "åka in till city för detta, en massa galna människor, ett jävla riv och slit, och så ska jag komma där med Olivia i barnvagn? Nej, tack". Så jag sket i det.

Men så ringde Veronica runt lunch och sa att hon var i Ekholmen centrum (inte fasen hade jag en tanke på att Lindex finns även där) och där såg det ut att i princip vara orört. Så det var ju bara att plocka på sig.
Hon ordnade body + leggings med svart mudd till Olivia, den stickade babyfilten och en sjal till mig. Jag hade tänkt köpa en klänning också att ha som "smal-mål", men alla var rätt glest stickade och jag orkar inte hålla på med underklänning. Sjalen känns dock helt rätt, den lyfter vilken outfit som helst!

När vi väl kom till Jennifer, och Veronica kom med alla fina grejer insåg jag dock att filten inte kommer passa med vagnen (har cerise vagn) så jag lät Jennifer ta den i stället, som har en svart vagn. Kommer bli jättefint!

STORT tack Veronica!!

"Nya" bilbarnstolen

Nu har vi en väldigt mörk hall och det började skymma ute så jag fick använda ajfånens blixt. Vilket inte blev så bra, som ni ser. Men i alla fall! Ni ser vad motivet är och det är huvudsaken.

Fötterna börjar titta fram när Olivia sitter i babyskyddet, alltså första typen av bilbarnstol, och så dök nästa typ av stol upp billigt på Bloppisen på FB så även om det inte är dags riktigt än så var jag i alla fall och köpte den idag. Den får bo i källaren till vintern ungefär, men sen byter vi.

Det är en Britax High-way 0-25kg och har fått mycket bra betyg i olika tester.

Bebishäng

Idag har Olivia fått hänga med de stora barnen (2-3mån äldre). Hon rör sig inte mer än vänder sig och helt plötsligt kan ha snurrat så hon ligger med huvudet vid fotänden, medan de andra for runt som bara den. Ska bli kul när de andra får lite mer utbyte utav henne.

Till lunch blev det rester från igår kväll som jag tog med mig OCH underbara Jennifer hade verkligen snappat upp det här med att jag bad om stöd på bloggen! Hon hade gjort LCHF-knäcke, lagt fram LCHF-vänligt pålägg, köpt Funlight Stevia OCH tagit fram grekisk yoghurt med bär till efterrätt. Detta är inte ngt jag förväntar mig när jag nu kommer "bort" men jag blev jätteglad, såklart! :-)

En mycket mysig eftermiddag!

Titta på mig!!

Titta på mig!! Jag gör ngt farligt!!

Dagens frukost

Glömde fota middagen igår men det blev i allafall perfekt grillat kött, sallad och bea. Mycket gött!

Idag blev det 3dl grekisk yoghurt, 1/2dl hallon, lite sötningsmedel och lite hackade hasselnötter. Oförskämt gott!

måndag 24 september 2012

25-års present?

Sitter och googlar lite. Vad ska jag unna mig själv när jag nått mina delmål?
Ett riktigt fint (för litet) klädesplagg till det sista målet kanske?

Och vad ska jag önska mig i 25-års present? Upplevelser? En fin klocka (så som R fick i 30-års present)? En Chanelväska från Bukowskis kanske? :-)




Etapp2 klar till jul?

Satt och skrev in påminnelser i mobilen om att väga och mäta mig varje vecka och insåg då att etapp2 borde vara klar veckan innan jul. Just nu är jag riktigt motiverad, ska bli intressant att se om jag fortfarande är lika motiverad då. :-)

Om det här går så som det är tänkt så borde jag ha gått ner 20kg tills dess. Det känns otroligt (på ett negativt sätt) samtidigt som det känns helt pirrigt. OM det nu skulle bli så. Då skulle jag ha 5kg kvar till den vikten jag hade när jag träffade R. Då var jag SMAL, men det insåg jag ju inte själv. Sjukt det där...

Så kära vänner, nu vill jag ha stöd och hejarop! Tjata inte på mig att ta "en fika" utan föreslå en promenad i stället, hjälp mig säga nej, ifrågasätt inte LCHF. Jag SKA bli snygg igen och jag ska peppra mig (och er) med bilder på smalis-Frida som inspiration. Wihooo!

Denna bild är från sommaren -08, samma höst träffade jag R.

Problem med benen

Efter att Olivia piggnat till från sin f.m.-nap (bild 1) packade jag ner henne i vagnen och tog min PW. Eller jaa, det som skulle ha varit en PW. Jag har fått något problem med musklerna vid smalbenen som gör att jag får kramp när jag är ute och går raskt. Gör ont och det är omöjligt att "gå bort". Fy fan. Så det var bara att anpassa promenaden. Fick bli en betydligt långsammare promenad men 70min i stället för 50min.

Väl hemma (bild 2) blev det kl 15,00 en liten skål gulaschsoppa till lunch (utan potatisbitarna). Har hittills idag inte känt mig hungrig.

Och snart är pappa R hemma!

Grattis!

Idag tog Olivia sovmorgon (efter mycket om och men och gnäll) och när hon vaknade grattade hon Helena på födelsedagen.

Dagens frukost

Kl 10.00: Två skivade ägg med lite salt på och en stor kopp té med lite mjölk.

söndag 23 september 2012

LCHF - Första etappen

Jag har i förbifarten säkert nämnt på bloggen att vi numera kör LCHF här hemma? Det är en livsstil vi sedan tidigare är bekanta med då vi levde efter den för ett par år sedan men av någon händelse slutade vi med det. Minns inte varför... Men nu vill jag ju bli av med mina kilon och därför har vi börjat igen. Vi har däremot inte kört hardcore och jag har medvetet tagit det rätt lugnt så kilona har ju inte rasat precis. Robert har gått ner mer än mig, vilket han alltid gör. Han är nere på ca -5kg och jag är nere på ca -2kg. På fyra veckor tror jag det är. Jag gick ner 1 kg första veckan, 0kg andra, 0.5kg tredje och 0.5 fjärde.
Men nu! Nu har jag fått låna Dessis Katrin Zytomierska-bok "Dags att bli smal", så imorgon kör vi igång med en rivstart (vilket innebär NCHF - no carb high fat, till en början). Jag är sjukt laddad!

Det finns ett färdigt matschema för flera veckor framöver och eftersom att vi redan lever efter LCHF så blir inte steget stort alls och så ska jag se till att det blir minst 4st 50min promenader/vecka. Gärna fler.
Jag kan verkligen rekommendera boken. Den innehåller enkla recept blandat med fakta och hennes egna upplevelser. Jag inser att jag måste köpa en egen kopia för annars kommer jag inte vilja ge tillbaka boken till Dessi. ;-)


Läggrutin resulterar i egentid

Jag inser att jag behöver bli bättre på att fotografera det vi gör och berätta MER om vad som händer. Jag har lagt märke till att jag skippar så mycket händelser.

Olivia har i alla fall en klockren läggningsrutin nu. Runt kl 19 börjar hon bli trött och har hon inte ammats nyligen så gör hon det då, sen får hon gröt vilket hon älskar och när vi är klara borstar vi tänderna, byter blöja, tar på pyjamas, "mysar till" sovrummet och tar fram boken Majas alfabet och börjar läsa. Då ligger hon oftast på rygg, har nappen i mun och en snuttekanin vid kinden som hon kan hålla i. När vi läst färdigt boken har hon antingen somnat eller är väldigt nära, då börjar vi om och oftast har hon somnat senast innan vi kommit till hälften. Sen behöver vi ev. stoppa in nappen 1-2 gånger innan vi själva lägger oss (eller sjunga Björnen sover för henne, vilket hon förknippar med att sova) men annars sover hon sedan vidare till kl 23-24, då hon vill amma igen.

Vår läggningsrutin gör att vi får egentid eller lite tillsammanstid och det är jätteskönt. Oftast ser vi en film tillsammans men ikväll spelar han dock dataspel och jag ser "Keeping up with the Kardashians". Kourtney födde sin andra bebis i avsnittet jag såg nyss och det är ju helt sjukt hur hon drar ut sina barn ur snippan. :-)