söndag 29 april 2012

Filmen "Goon"

Så här bra har jag det när jag har ny blöja, precis har ammats och ligger mellan mamma och pappa medan de tittar på en värdelös film.

Tjockisen på väg...

... till Kisa för att köpa bröstpump. Mammas bröstvårtor behöver bli avlastade.

Olivia 4 dagar gammal

Bortskämd prinsessa

Olivia är bara 5 dagar gammal men har redan hunnit bli bortskämd. Nu bloggar jag från mobilen så bilderna lär inte hamna i samma ordning som jag beskriver dem i text men...

Av hennes moster fick hon ett rosa set från Newbie, ett set (med tomaten) från Zara och jag fick ett litet skönhetspaket. Av söta Maria och Markus fick hon bl.a. klänningen som jag önskat mig här på bloggen. Flera gratulationskort har vi fått, bl.a. från mammas faster Britta och hennes John. Och Olivias mormor skämmer bort henne mest. Hon har bl.a. fått två jättesöta par stickade Converse. :-) TACK snälla allihop !!!!!

Busy lördag

Igår röjde R i trädgården en hel del och körde iväg det till majbrasan. Under tiden fick Olivia vara med mig och "titta på" i babybjörnen. Medan vi sedan åt lunch sov hon utomhus i vagnen för första gången.

På eftermiddagen fick vi besök av Johan, Charlotte, Patrik, Petra, Johan och Charlottes pappa. De var i Rimforsa för att flytta grejer och ville komma förbi för att träffa Olivia. Olivia ('s föräldrar) blev jätteglad över röda mössan, strumporna och filten från PoP. :-)

På kvällen kom sedan David och Manda förbi. Vi hann inte vara så sociala, jag och Olivia, som jag hade velat men... Hon sov som en stock och brösten värkte som bara den, så jag försökte väcka henne men det var kört. Kvällen avslutades framför "Da Vinci-koden" och jag hann sova en timme på soffan innan läggdags så jag var faktiskt rätt utvilad när det var läggdags så jag kände mig redo för natten med Olivia.

Den otroligt fina buketten kom med blombud dagen efter vi kom hem från BB, den är från Roberts ena kusin med familj. Den andra blomman har vi fått av Olivias farfar. Mycket fina båda två!

lördag 28 april 2012

Lördag

Det är redan lördag och Olivia har hunnit bli 4 dagar. För att få lite sömn själv (hon äter ju hela nätterna och eftersom att det gör ont så blir det inte mkt sömn för min del) skickade jag iväg R och Olivia till affären imorse. Målet var att ge mig en timme sömn och köpa amningsnapp, men de fick även med sig frallor hem samt hann ta en extra omväg hem för att njuta av det fina vädret.

Sockerchock-frukost blev det. :-P

fredag 27 april 2012

Vår älskling

Tänk att den här lilla tjockisen är MIN. Min och Roberts. Helt otroligt!

onsdag 25 april 2012

En lägesrapport

All sömn hon körde med igår (första dygnet) tog hon igen inatt. Ville bara äta och var ledsen däremellan, men pappa R gick runt med henne lite och sen sov de ihop kl 04-08. :-)

Idag har det inte gått i många knop. Vi har tagit det riktigt lugnt. Jag har väldigt ont där nere och blev rekommenderad Voltaren i kombination med Panodil av barnmorskan som ringde i morse, så vi har även hunnit med en promenad till Ica. Det gick i slowmotion pga mina smärtor men det gick bra.

Hann hem och tog det lugnt lite till, sen kom svärfar (Olivias farfar) och hälsade på en snabbis. Bonzo (svärfars hund) tyckte att Olivia var jätteintressant. :-)

Nu har Olivia precis ätit. Medan pappa R fixar middag till oss vuxna sover hon ytterligare lite. All sömn idag vet vi nu precis vad den innebär, lite sömn inatt. Hmm...

tisdag 24 april 2012

Låt mig presentera Olivia!

Idag kl 06,12 kom så äntligen Olivia till världen. Hon väger 4240g och är 53cm lång, så hon är en stadig pjäs.

Förutom att jag har ont där nere och att hon är knallröd/har fått ett märke i huvudet, så mår vi bra. Hon har sovit sig igenom större delen av dagen och gör så även nu på kvällen.

Jag ville hem till min egen säng och vårt hem, så kring kl 17 var vi hemma igen. Har hunnit sova flera timmar allihop nu på kvällen och nu tvingar vi oss till att äta lite. Olivia var glupsk under dagen, men har inte ätit på många timmar nu så henne lär vi väl få tvångsmata snart. :-P

måndag 23 april 2012

Nu åker vi in!

R ringde till förlossningen för en stund sedan och de välkomnade oss direkt. Hoppas det är på gång nu. Har 3-5min mellan värkarna, men det känns som om de borde vara rejälare? Visst gör de jätteont, men av allt man hört från folk så borde det kännas ännu mer än vad det gör? Jag vet inte... :-)

Nu är det förhoppningsvis på gång!

Inatt har jag faktiskt vaknat av lite småvärkar. Vet inte hur många eller hur ofta de kommit, men värkar har det varit i alla fall. Skickade iväg R som vanligt till jobbet, men med strikta instruktioner om att ha ljudet på mobilen på full volym, ha mobilen nära och åka hem så fort jag ringer. :-)

Jag gick upp när han gick upp och åt frukost. Somnade om ett par timmar på soffan och tänkte att värkarna kom så sällan så det var ingen idé att klocka dem. Runt lunch vaknade jag och började klocka värkarna. Har även hunnit få i mig lunch nu. Känns som att mat-biten är mycket viktig om det nu är så att det är på g.

Enligt värktimern jag har på mobilen kommer de nu med ca 5 min mellanrum, i alla fall de här sista.
9, 5, 7, 7, 9, 6, 4, 6, 6, 7, 5, 5, 5, 4min. Blir spännande det här. :-)

En snöig fredag

I fredags var jag och några av de andra mammorna bjudna på fika hos Karolina i Bankekind. Det var mycket trevligt, och det tackar vi för! Fyra mammor med bebisar och två gravidmagar blev det. Hittade dessa bilder på Jennifers blogg. Vill Jennifer bli länkad?

 Lilla Agnes och lilla Ludvig tyckte det var kul att spana lite på varann. De är ju för söta, de små knoddarna. :-)

Bugaboo Neon Pop

Bugaboo har släppt en ny version av sin Cameleon, Den modellen vi har. Denna modell heter "Neon pop" och är mörkblå (navy) bortsett från flera neon-detaljer. Jag gillar den! Den ser riktigt tuff ut.



Hilary, Victoria och Reese

Hilary Duff har sagt att hon ser fram emot att bli av med sina grvidkilon, men att hon inte har bråttom. Låter sunt! När jag känner mig tjock, degig och ful sen när bebisen är ute ska jag kolla på denna bild.

Victoria Beckham är i Kina för att bl.a. lansera den nya Range Rovern som hon varit med och designat. 
Lilla Harper är ju bara för söt, converse på fötterna och med ett litet hårspänne i håret.

Reese Witherspoon är ju som bekant gravid och när jag ser dessa bilder önskar jag att jag också kunde ha fått vara gravid i ett varmare klimat så man hade kunnat gå runt i klänning. Just denna klänning är väldigt simpel, men så snygg!


Kim K

Jahopp, är Kim Kardashian ihop med Kanye West tro? De har ju varit vänner i flera år, men nu umgås de mer intensivt och häromdagen gick hon runt med hans initialer i örat.

Hennes frisyr på andra bilden var väldigt snygg. Enkelt är oftast snyggast.



söndag 22 april 2012

Ho ho, bebisen?!?! Kom ut nuuuu...!!

Sov jättelänge imorse. Gick inte upp fören kl. 11, har inte sovit så länge på flera veckor! Har ju varit på toa samt vaknat till X antal ggr, men ändå. R gjorde frukost och jag duschade och klädde på mig, sen sov jag 3h till på soffan. :-)

Har hunnit med en timme i trädgården (R några fler) också, men annars har det varit en lugn dag. Nu på kvällen har vi sett filmen "The Vow" med Channing Tatum (från bl.a. Step Up) och Rachel McAdams (från bl.a. The Notebook). Den var minst lika underbar som The Notebook, så gillade man den, lär man gilla den här. :-)

lördag 21 april 2012

Gulleplutt!

Hur glad blir man inte utav den här bilden som möter en när man kikar in på Correns hemsida ikväll? Så otroligt fin hund!



Sista magbilden

Nu är snart BF-dagen till ända. Sista bilden (borde det åtminstone vara) tog vi imorse. Jag har haft mycket små känningar, men inga som direkt verkar betyda något direkt.

Vi har spenderat dagen med att leverera en brevlåda, fikat i Tropik-huset med mamma, Marie och Magnus. Hann även med en sväng till Malmsten och Charlotte och deras hus som de håller på att färdigställa. Därefter åkte vi hem och fick besök av Ferial, Johan och lilla Victor.

Kvällen tillbringar vi framför tvn med hemmagjord LCHF-chokladmousse och "Kvällen är din" samt filmen "Underworld". INTE min typ av film. Försöker låta bli att titta faktiskt och försöker blogga och surfa i stället. :-)

fredag 20 april 2012

Slutet av vecka 40

Nu är det som sagt en dag kvar till BF (beräknat förlossningsdatum). Helt sjukt. Helt overkligt. Datumet vi gått och längtat efter sedan den där dagen i Thailand i augusti då jag kissade på stickan. Datumet kommer säkert komma och gå förbi utan att något händer, men imorgon är vi där.
21:e April.

Kanske blir detta sista magbilden? Tagen imorse i hallen.
Nu ska jag bädda ner mig tillsammans med ömmande bröst och halsbrännan från hell.

En dag kvar(?)

Nu är det endast en dag kvar till beräknat förlossningsdatum. 

Alla säger att magen har sjunkit massor, själv ser jag det inte så tydligt. Men när de väl säger det och jag känner på magen så känner jag det också. 
På nätterna sover jag dåligt, av olika anledningar, men inatt sov jag dåligt för att jag hade ont innanför revbenen på ena sidan. Nu under dagen har jag fått ont på båda sidor. Antingen trycker bebisen på inifrån och ut, eller så har jag hostat sönder något nu när jag varit förkyld. 
Jag har upplevt "stickningar" där nere, samt en hel del tryck. Borde vara ett tecken på att bebisen lägger sig till rätta ytterligare eller trycker på. Att bebisen är fixerad, det vet vi redan sedan minst en vecka. Men när det trycker på så där, då känns det som att jag ska kissa på mig, och den känslan kan jag ju gärna slippa kan jag säga. Det får mig att tro "nu kommer vattnet gå!" hela tiden.


Vi tar nu dagen som den kommer, och har ingenting inplanerat. Bebisen får mer än gärna komma så snart som möjligt nu. Jag vet inte alls vad jag ska sysselsätta mig med i helgen annars. :-) Väskan är packad och står i bilen tillsammans med bilbarnstolen.

Vad tror ni då, vad blir det, kille eller tjej?
När kommer hon/han?

Nike Pegasus

För någon månad sedan insåg jag att det var dags att köpa ett par riktigt sköna sneakers. Dels för att jag som gravid får så svullna fötter och behöver något bekvämt att gå i,  men även för att jag som nyförlöst ska kunna komma ut och gå mycket. Med sköna skor... Som inte ger skoskav...

Det fick bli dessa:


Och nu när jag använt dem ett tag kan jag säga att det är det bästa köpet jag någonsin gjort tror jag. Det är som att gå på moln och jag som har lite bredare fötter passar de riktigt perfekt för. Bästa investeringen!

torsdag 19 april 2012

Dilemma downunder

För ett par månader sedan köpte jag en jättesnygg klänning på Nelly.se som jag tänkt använda på ett bröllop i sommar. Kvinnlig men ändå "nyförlöst-vänlig" och eftersom att den är lös upptill så passar den även bra för amning. Tänker jag i alla fall. Vi får väl se när vi väl är där. 
Problemet var bara att det yttre tyget är genomskinligt, lite chiffong-aktigt, och underkjolen täckte knappt halva rumpan. Hur tänkte de där? Nu är jag byggd så att jag har något längre överkropp än underkropp, men hallå... Detta var riktigt överdrivet, klänningen var oanvändbar.

Mamma och hennes väninna Marie hjälpte i alla fall till genom att förlänga underkjolen lite. Jag tror dock att det krävs lite mer än vad som gick att ordna så jag har sedan dess gått och funderat på vad. Ett par trekvarts vita tights skulle bara förstöra "looken".


När jag häromdagen surfade runt lite på Ginatricot, H&M m.m. hittade jag dessa plagg nedan.

Cykelbyxor med spetskant 59kr från Ginatricot.

Vit kjol som är av samma "modell" som klänningen, 
som jag då tänker mig skulle kunna fungera som underkjol, 199kr från Ginatricot.
Eller varför inte en penn-kjol i mjukistyg, fast i annan färg förstås. 
Den här är från Ginatricot och kostar 199kr.


Det är bara fantasin som sätter gränser!

En dröm-look

Så här skulle jag vilja se ut i sommar! Cerise topp 249kr och vita jeans 499kr, båda från Ginatricot.



Väskan till vänster hittar du på Ginatricot för 249kr, medan den till höger är från Alexander McQueen och kostar 25.000kr.

onsdag 18 april 2012

En uppdatering

Nu börjar förkylningen släppa sitt tag om min kropp. Fortfarande täppt i näsan och snorig, men inte alls i samma omfattning. Har fortfarande ont i halsen, men mkt bättre även där. Hostar en del, men känner mig piggare. Så pass pigg att jag för första gången sedan i torsdags orkade klä på mig och faktiskt göra något.

R hade ett möte inne i stan ikväll och han ville inte lämna mig hemma (tar bara 25min med bilen) utifall att bebisen skulle få för sig att komma ut, så jag var hos min mamma under tiden eftersom att mammas Ove skulle på samma möte som R. Det var jätteskönt att komma hemifrån lite men det är svårt att vara social när man knappt har ngn röst. Tur att det "bara" var mamma. :-)

tisdag 17 april 2012

Keeping up

Reese Witherspoon är gravid. 
En sladdis blir det, hon som har två tonårsbarn.

Nyblivna mamman Beyoncé njuter av våren.

Mariah Carey ser riktigt fräsch ut, hennes man ser ut som ett barn.

Hilary Duff försöker hitta tillbaka till sig själv efter förlossningen.


Och hela lilla familjen fastnar på en oerhört fin bild.