söndag 30 september 2012

LCHF Rabarberpaj med vaniljsås

Ingredienser:

Smuldeg:
100 g smör (rumstempererat)
3 dl mandelmjöl
0,25 - 0,5 dl Sukrin+
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl Fibrex

Fyllning:
400 g rabarber
0,5 - 1 dl Sukrin+
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
1 tsk kanel

Vaniljsås:
1 dl grädde
0,5 dl kesella/kvarg
3 msk Sukrin Melis
0,5 tsk vaniljpulver eller vaniljessens

Gör så här
Blanda alla smuldegsingredienser väl i en bunke.
Skala rabarberna och skär i 1 cm stora tärningar.
Koka rabarberbitarna i en kastrull med vattnet, sukrinet, vaniljpulvret och kanelen tills rabarberbitarna är mjuka.
Lägg rabarberfyllningen i en ungsform och smula sedan över smuldegen i ett jämt lager. Ställ in i ungen i 10-15 minuter på 200 grader.
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen och låt den sedan stå kylt i 10 minuter innan servering.
Dekorera gärna med en kvist mynta eller citronmeliss

Jag hade inte Sukrin+ så körde i princip dubbelt upp med Canderell i stället eftersom Sukrin+ ska vara så effektivt. Fick bli äpplen i stället för rabarber också vilket inte alls är särskilt bra, men med ett äppelträd i trädgården som bidrar med otroligt mycket äpplen så fick det bli så.

Nu återstår det att se ifall det är lika gott som det doftar. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar