fredag 22 juli 2011

Åskoväder

Var det någon som var vaken inatt och hörde ovädret? Sov ni er igenom det så kan ni vara nöjda med att ni sover djupt. Jag skulle precis släcka lampan när det satte igång igår. Och det försvann ju aldrig!

Låg vaken hur länge som helst och till slut vaknade även stackars R som skulle upp tidigt och jobba idag. Det blixtrade hela tiden och det kom knallar hela tiden som gjorde att fönstren, fönsterbrädan och lampan på fönsterbrädan skakade. Scary!



På Expressen.se idag står det att över 30.000 blixtar slog ner i södra Sverige.

"Det finns sätt att skydda sig.
Säkrast är du om du håller dig inomhus, men stäng alla fönster och undvik elektriska apparater.

I en bil har du också skydd – men bara om den är helt i metall. Har bilen plasttak, eller om man rör vid en metallyta när blixten slår ner kan man få ström i sig.

Är du på en båt när åskan går gäller det att hålla sig borta från masten – då blixten som bekant söker sig till den högsta punkten.

Att ta skydd under ett träd är det vanligaste misstaget många gör. Hälften av alla olyckor vid blixtnedslag orsakas av att folk stått under ett träd.

Viktigast är att hålla sig borta från vatten – båda utomhus och inomhus. Så spara duschen eller badet till efter åskovädret."
Expressen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar